Contactinformatie

  • Admiraal de Ruyterlaan 37, 9726 GP Groningen

  • Vragen?

    Neem contact op met de decaan van je eigen school.

Laura Noord

Laura Noord

Hogeland College
Mijn naam is Laura Noord en ik ben dit jaar begonnen in de werkgroep van de Beroepenvoorlichting. Ik werk inmiddels alweer vijf jaar als docent Nederlands op het Hogeland College in Warffum. Daarnaast ben ik, inmiddels alweer bijna drie jaar, decaan vwo en mentorcoach in de vwo-bovenbouw.
Foto Annelien

Annelien Fikkers

Parcival College
Ik ben Annelien Fikkers en ik ben decaan havo en vwo op het Parcival College. Daarnaast ben ik hier ook werkzaam als docent Nederlands. Voordat ik de lerarenopleiding Nederlands heb gedaan, heb ik eerst Communicatie- en Informatiewetenschappen gestudeerd, omdat ik erg van taal houd. Vorig schooljaar heb ik een opleiding tot Jongerencoach gedaan, omdat ik mijn leerlingen graag nog beter wilde kunnen begeleiden en coachen. Ik zit sinds 2016 in de werkgroep van de Beroepenvoorlichting.
Jeanette

Jeanette Rijswijk

Montessori Lyceum
Mijn naam is Jeanette Rijswijk. Tijdens mijn middelbare schooltijd was ik liever aan het sporten en met vrienden dan dat ik met mijn neus in de boeken zat. Een logische vervolgstudie was toen fysiotherapie of gymdocent. Uiteindelijk koos ik voor het laatste. Het bleek een op mijn lijf geschreven beslissing. Op 22-jarige leeftijd begon ik als LO docent op het Montessori Lyceum Groningen waar ik nog steeds werk, nu niet meer als docent maar als decaan. Ook een superleuke baan, want ik vind pubers echt ontzettend leuk en interessant. Naast deze baan ben ik ook buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand ( babs) en mag ik mensen trouwen. Deze baan is later erbij gekomen en daar kan ik ook veel van mijn creativiteit in kwijt. Doordat ik graag in contact ben met mensen heb ik inmiddels een groot netwerk om me heen en daarom ook verbonden aan deze leuke werkgroep.
Simone

Simone Heemstra

Gomarus College
Mijn naam is Simone Heemstra, decaan havo/vwo op het Gomarus College (Vondelpad) in Groningen. Ik werk nu een aantal jaren als decaan en ben penningmeester van de werkgroep. Graag wil ik mijn bijdrage leveren aan de organisatie van de beroepenvoorlichting, omdat dit zeer informatieve avonden zijn voor de leerlingen. Ze krijgen direct informatie uit het beroepenveld en dat is erg interessant voor ze. Tevens een mooie voorbereiding op hun studiekeuze!
Michelle

Michelle Nekeman

De Lindenborg
Mijn naam is Michelle Nekeman en ik ben werkzaam als docent Engels en decaan havo/vwo op de Lindenborg in Leek. Het leuke aan werken op een middelbare school vind ik dat het zo'n sociale omgeving is en dat er zoveel verschillende soorten mensen rondlopen. Als decaan heb ik daarnaast ook veel contacten buiten school. Sinds 2018 ben ik met veel plezier betrokken bij de Beroepenvoorlichting Groningen en werk ik er samen met de andere leden van de werkgroep aan om de avonden elk jaar weer tot een succes voor leerlingen te maken.
Foto Gea

Gea Bakker

CSG Augustinus
Mijn naam is Gea Bakker en ik ben werkzaam als docent geschiedenis aan het CSG Augustinus. Daarnaast ben ik sinds 2019 decaan voor de VWO-afdeling en lid van de werkgroep Beroepenvoorlichting. De jaarlijkse Beroepenvoorlichting is één van de grootste activiteiten die we organiseren voor de leerlingen in de bovenbouw HAVO-VWO. Traditiegetrouw vindt de Beroepenvoorlichting plaats in het gebouw van CSG Augustinus, qua voorbereiding en logistieke uitvoering een flinke uitdaging, maar ook geweldig om te zien hoe diverse professionals uit het beroepenveld samenkomen om zoveel leerlingen te inspireren bij hun studiekeuze.
foto Wendy 2021 (2)

Wendy van Dijken-Belt

Maartenscollege
Graag stel ik me hierbij kort voor. Mijn naam is Wendy van Dijken-Belt. Sinds 2002 werk ik op het Maartenscollege in Haren. Ik ben daar docent Nederlands, vooral in de bovenbouw maar ook wel in de onderbouw, de tweetalige afdeling. Sinds 5 jaar ben ik daar bovenbouw-decaan. Daarnaast heb ik vaak ook een groepje mentorleerlingen onder mijn hoede. Ik vind deze avonden een waardevolle bijdrage aan het studiekeuzeproces van leerlingen. Wanneer krijg je de kans om iemand de hemd van zijn lijf te vragen over zijn of haar beroep en misschien een eerste stap te zetten in het netwerken? Ik draag daarom hier graag mijn steentje aan bij.
Foto-Marnix-voor-op-website

Marnix de Vos

Gomarus College.
Mijn naam is Manix de Vos. Sinds augustus 2020 werk ik als Decaan/Loopbaanadviseur op de bovenbouw van het Gomarus College Groningen. Samen met mijn collega’s begeleiden we jaarlijks ruim 250 examenleerlingen in hun studiekeuzeproces. Daarnaast geef ik les in ‘Psychologie en Ondernemen’. In de jaren voor het Gomarus College heb ik gewerkt als jobcoach en re-integratiebegeleider waarbij ik heel wat mensen mogen begeleiden naar een nieuwe baan. Zo kwam ik ook in aanraking met de BVG, als gastspreker. Wat me opvalt is dat werkzoekenden en scholieren vaak weinig idee hebben van wat er allemaal voor mooi werk te doen is. En wat een functie als ‘marketeer’, ‘verpleegkundige’, of ‘architect’ nou echt inhoud in de praktijk. De Beroepenvoorlichting Groningen voorziet daar wat mij betreft grandioos in. En daarom werk ik sinds dit schooljaar graag mee aan een mooie uitvoering. Hopelijk tot ziens!